weebly reliable statistics
Abdel Edoujaji - Moordzaken
Abdel Edoujaji

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Abdel Edoujaji
Leeftijd 41 jaar
Datum 4 september 2007
Moordplaats Utrecht
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 12 jaar
ECLI ECLI:NL:RBUTR:2008:BC8060


Abdel Edoujaji leeft al jaren op gespannen voet met zijn buurman. In de ochtend van 4 september 2007 rond 10.30 uur vindt op straat een confrontatie plaats tussen deze buurman en de 41-jarige Abdel. Er was een woordenwisseling en Abdel heeft zijn buurman tegen zijn hoofd geslagen. Na deze confrontatie is de buurman in zijn auto weggereden. Hij heeft toen besloten een pistool te halen en daarmee in de loop van de dag naar de bewuste plek terug te keren. Als Abdel hem weer zou aanvallen, zou hij op hem gaan schieten. Toen de buurman later die dag tegen 14.00 uur bij de woning terug kwam, zag hij Abdel met een slagwapen staan. De buurman heeft toen zijn pistool gepakt en is achter het Abdel aangegaan, waarbij hij meerdere malen op het slachtoffer heeft geschoten. Op de Franz Leharsingel te Utrecht zakt Abdel in elkaar, waarop de buurman nog enkele malen op Abdel schiet. Hulp mocht niet meer baten.


Verdachte

Verdachte heeft ter terechtzitting verklaard dat het slachtoffer, de buurman van zijn vriendin, in de tuin zat toen hij, verdachte, die middag thuis kwam. Het slachtoffer liep met een soort slagwapen naar hem toe. Verdachte heeft zijn pistool uit zijn broekzak gehaald en dat ter plekke doorgeladen. Het slachtoffer is zijn woning in gevlucht en heeft de deur achter zich dicht gedaan. Vervolgens heeft verdachte door de deur geschoten. Hij is het huis binnengegaan en heeft binnen nog een keer geschoten. Het slachtoffer is door de voordeur naar buiten gevlucht en verdachte is achter hem aangerend. Hij heeft het slachtoffer op 20 tot 25 meter afstand door de straten gevolgd en daarbij enkele schoten gelost in diens richting.


Uitspraak

Rechtbank Utrecht, 28 maart 2008

Verdachte is op klaarlichte dag schietend achter het slachtoffer aangegaan, eerst door de woning van het slachtoffer en vervolgens door de wijk, op een tijdstip dat de scholen uitgingen en ouders met hun kinderen thuiskwamen. Verdachte heeft zich er totaal geen rekenschap van gegeven dat hij omstanders had kunnen raken. Het handelen van verdachte heeft sterke gevoelens van angst en onveiligheid bij de buurtbewoners veroorzaakt en voor enkelen van hen traumatische gevolgen opgeleverd.De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een GEVANGENISSTRAF voor de duur van 12 (TWAALF) JAAR.