weebly reliable statistics
Adil Ben Bouazza - Moordzaken
Adil Ben Bouazza

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
AdilBenBouazza.jpg
 
Adil Ben Bouazza
Leeftijd 18 jaar
Datum 19 juli 2012
Moordplaats Made
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Dood door schuld
Straf 240 uur werkstraf
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2014:1706

Op donderdag 19 juli 2012 vindt er rond 15:20 uur in een woning aan De Elft te Made een schietpartij plaats. Hierbij wordt de 18-jarige Adil Ben Bouazza dodelijk geraakt. Hij overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen.


Verdachte

Er worden twee verdachten aangehouden van 18 en 26 jaar oud. Zij zitten op het moment van schrijven beide nog vast.

Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 10 juni 2014

Schietincident in een woning in Made, waarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen. Hof veroordeelt de verdachte terzake van "dood door schuld" tot een gevangenisstraf voor de duur van 360 dagen, waarvan 346 dagen voorwaardelijk, met daarbij als bijzondere voorwaarden onder meer deelname aan een tweetal gedragsinterventies en het ondergaan van een ambulante behandeling, alsmede tot een taakstraf voor de duur van 240 uren.


Op grond van de persoonlijke omstandigheden van verdachte, in het bijzonder zijn jeugdige leeftijd, zijn hiervoor vastgestelde licht verminderde toerekeningsvatbaarheid en zijn behandeling bij Het Dok, is het hof van oordeel dat het thans niet meer opportuun is de verdachte (opnieuw) van zijn vrijheid te beroven. Daarbij heeft het hof er zich rekenschap van gegeven dat verdachte er onder lijdt dat door zijn toedoen zijn beste vriend is overleden. Bijgevolg zal het hof een gevangenisstraf opleggen waarvan het onvoorwaardelijk ten uitvoer te leggen deel gelijk is aan de duur van het door verdachte reeds ondergane voorarrest (te weten: 14 dagen).