weebly reliable statistics
André Lubbers - Moordzaken
André Lubbers

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
André Lubbers
Leeftijd 68 jaar
Datum 11 augustus 2012
Moordplaats Klazienaveen
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Diefstal, de dood ten gevolge
Straf 7 jaar
ECLI ECLI:NL:RBNNE:2015:1865

Op zaterdag 11 augustus 2012 vindt de politie het lichaam van de 68-jarige André Lubbers in zijn bovenwoning aan de Van Echtenstraat te Klazienaveen. Hij blijkt doodgeschoten.


Verdachte

In totaal zijn er vier verdachten aangehouden, waarvan één Brit. Allen zijn inmiddels weer vrij. Deze zaak is tot op heden (februari 2015) onopgelost.


Uitspraak

Rechtbank Noord-Nederland, 17 april 2015

De rechtbank heeft bij de bepaling van de straf in het bijzonder het volgende in aanmerking genomen. Verdachte heeft met het oog op financieel gewin een ander het leven ontnomen door hem, tijdens een inbraak, met een vuurwapen in het hoofd te schieten. Hoewel niet kan worden bewezen dat verdachte opzet in welke zin dan ook op de dood van het slachtoffer had, is het wel een gevolg van zijn handelen dat aan een ander mens het leven is ontnomen. Verdachte heeft daarmee aangetoond geen respect voor zowel andermans goederen, als andermans leven te hebben. Niet alleen is aan de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed aangedaan, ook is het voor hen bijzonder moeilijk verder te moeten leven zonder te weten onder welke omstandigheden en waarom hun dierbare om het leven is gekomen. Dit is toe te rekenen aan verdachte, die, hoewel betrokken bij zijn dood, geen openheid van zaken heeft gegeven over wat er in die fatale nacht precies is voorgevallen. Voor een dergelijk ernstig feit acht de rechtbank enkel een gevangenisstraf van aanzienlijke duur passend.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 7 jaren.