weebly reliable statistics
Christian Wilken - Moordzaken
Christian Wilken

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Christian Wilken
Leeftijd 40 jaar
Datum 11 maart 2012
Moordplaats Cadier en Keer
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf N.v.t.
Straf 3 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2014:4221

Op zondagmiddag 11 maart 2012 berooft de verslaafde Belg Christian Wilken de 26-jarige Barry K. van een aantal bolletjes met drugs. Vervolgens rijdt Barry achter Christian aan en rijdt hem klem. Er ontstaat een schietpartij, waarbij drie schoten worden gelost met het wapen van Barry K. en Wilken komt te overlijden.

Uitspraak

Op 22 november 2013 wordt de 26-jarige Barry K. uit Maastricht veroordeeld tot 14 jaar cel voor de moord op Christian Wilken (ECLI:NL:RBLIM:2013:9040). De straf is conform de eis.


Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan moord op [slachtoffer] door hem opzettelijk en met voorbedachten rade dood te schieten. [slachtoffer] heeft daardoor op 40 jarige leeftijd het leven moeten laten. Dit is een onherstelbaar verlies voor zijn familie en vrienden.
Het handelen van verdachte tegenover de ongewapende [slachtoffer] staat in geen verhouding tot het eerder op die dag door [slachtoffer] wegnemen van enkele bolletjes cocaïne. [slachtoffer] was een vaste klant van verdachte en [slachtoffer] was nimmer fysiek gewelddadig jegens verdachte geweest. Verdachte, die in het bezit was van een schietklaar vuurwapen, zocht [slachtoffer] na de rip deal op. Nadat verdachte de auto waarin [slachtoffer] was gezeten had klemgereden, aarzelde verdachte niet om zijn vuurwapen tegen [slachtoffer] te gebruiken. Terwijl [slachtoffer] nog in de auto zat, vuurde verdachte een eerste schot af. Nadat [slachtoffer] was uitgestapt, vuurde verdachte tot tweemaal toe op [slachtoffer]. Het laatste schot van verdachte werd [slachtoffer] fataal.

veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 14 jaren.

Hoger Beroep

In hoger beroep wordt Barry K. op 15 oktober 2014 vrijgesproken omdat niet kan worden vastgesteld onder welke omstandigheden de schoten zijn gelost. De verklaringen van twee Belgen, waarop de veroordeling in eerste aanleg grotendeels stoelde, worden onbetrouwbaar geacht. Barry K. wordt veroordeeld tot drie jaar cel voor wapenbezit en het bezit van harddrugs.