weebly reliable statistics
Deniz Sivritas - Moordzaken
Deniz Sivritas

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Deniz Sivritas
Leeftijd 20 jaar
Datum 22 september 2010
Moordplaats Cuijk
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar (x2)
LJN BZ6743


Op woensdagmiddag 22 september 2010 is er een ruzie gaande op de Botdragerdreef te Cuijk tussen de 20-jarige Deniz Sivritas en enkele anderen, waarbij Deniz wordt neergestoken. Agenten proberen Deniz nog te reanimeren, maar hij overlijdt ter plaatse.

Verdachte

Toevallig passerende agenten kunnen twee verdachten aanhouden van 21 en 27 jaar. Geruchten gaan dat Deniz werd beschuldigd van verkrachting, en dat dit motief is voor de moord. Later wordt nog een derde verdachte gearresteerd.

Uitspraak

Op 11 april 2013 veroordeelt de rechtbank in Den Bosch beide verdachten tot 15 jaar cel wegens moord.

Samen met zijn medepleger heeft verdachte het slachtoffer vermoord. Op klaarlichte dag in een woonwijk in de onmiddellijke nabijheid van de ouderlijke woning van het slachtoffer met vele buurtbewoners als ooggetuigen heeft verdachte samen met zijn medepleger zich schuldig gemaakt aan eigenrichting. Na een urenlange voorbereiding is het slachtoffer geliquideerd. Het leed voor de nabestaanden, in het bijzonder het verlies van zoon respectievelijk broer, kan door geen enkele straf worden vergolden. De rechtbank verwijst hiervoor naar de ter terechtzitting voorgelezen slachtofferverklaring, die vader en moeder hebben opgesteld. Naast vergelding, het zo veel als mogelijk vereffenen van het aangedane onrecht, zal de rechtbank bij de strafoplegging zich laten leiden door doeleinden ontleend aan de generale preventie.

Klik hier voor de volledige uitspraak


Beeldmateriaal

<youtube>9UHntOr5-KU</youtube>