weebly reliable statistics
Farida Zargar - Moordzaken
Farida Zargar

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
FaridaZargar.jpg
 
Farida Zargar
Leeftijd 21 jaar
Datum 11 november 2011
Moordplaats Spijkenisse
Moordwijze Verwurging
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 25 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:GHDHA:2014:4016

Op donderdag 5 augustus 2010 stapt de 21-jarige Farida Zargar na een lange dag werken op de fiets om naar huis te gaan. Als Farida niet thuis komt, slaat haar moeder alarm. In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 november 2010 wordt door een onbekende man de bankpas en cardreader van de vermiste Farida Zargar achtergelaten.

Op 11 november 2011 wordt het lichaam van Farida gevonden in het Mallebos te Spijkenisse.

Verdachte

Het lichaam van Farida is gevonden op aanwijzingen van een eerder aangehouden verdachte, de 34-jarige Patrick S. Hoewel hij ontkent, wordt Patrick ook verdacht van de moord op Nanda Kerklaan.

Uitspraak

Gerechtshof Den Haag, 11 december 2014

De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan de dood van [slachtoffer 2]. De verdachte heeft [slachtoffer 2] met een ijzeren staaf op het hoofd geslagen met als doel haar van haar bezittingen te beroven. Vervolgens heeft hij haar fiets op een bevroren sloot gegooid en haar lichaam versleept naar weer een andere sloot tientallen meters bij haar fiets vandaan alwaar zij ruim een uur later zwaar gewond en onderkoeld is aangetroffen. [slachtoffer 2] is aan haar verwondingen komen te overlijden. Hierdoor heeft de verdachte [slachtoffer 2] het kostbaarste dat een mens bezit, het leven, ontnomen en is haar familie een onnoemelijk leed aangedaan. Ook in de kring van vrienden en collega’s laat de dood van [slachtoffer 2] een grote leegte achter. Ruim een half jaar na de dood van [slachtoffer 2], heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan de gewelddadige dood van het slachtoffer [slachtoffer 1] door haar meermalen met een mes in de borst en hals te steken en haar te wurgen. De verdachte heeft vervolgens bezittingen van haar gestolen, haar lichaam verborgen in een door hem gegraven graf in het Mallebos en haar kleding en fiets verstopt in een sloot. Voorts heeft hij haar lichaam verminkt door het te ontdoen van een voet. Aldus heeft de verdachte ook aan [slachtoffer 1] het kostbaarste dat een mens bezit, het leven, ontnomen. Daarnaast is ook haar nabestaanden een groot en onherstelbaar leed aangedaan. [slachtoffer 1] is ruim een jaar lang vermist geweest en al die tijd hebben haar dierbaren in onzekerheid verkeerd over haar lot. Pas in november 2011 zijn haar nabestaanden te weten gekomen dat zij reeds op 5 augustus 2010 om het leven is gebracht.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 25 (vijfentwintig) jaren en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat hij van overheidswege zal worden verpleegd.