weebly reliable statistics
Farida Zargar - Moordzaken
Farida Zargar

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
FaridaZargar.jpg
 
Farida Zargar
Leeftijd 21 jaar
Datum 11 november 2011
Moordplaats Spijkernisse
Moordwijze Verwurging
Status Opgelost
Misdrijf Gekwalificeerde doodslag
Straf Levenslang
ECLI ECLI:NL:RBROT:2013:5762

Op donderdag 5 augustus 2010 stapt de 21-jarige Farida Zargar na een lange dag werken op de fiets om naar huis te gaan. Als Farida niet thuis komt, slaat haar moeder alarm. In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 november 2010 wordt door een onbekende man de bankpas en cardreader van de vermiste Farida Zargar achtergelaten.

Op 11 november 2011 wordt het lichaam van Farida gevonden in het Mallebos te Spijkernisse.

Verdachte

Het lichaam van Farida is gevonden op aanwijzingen van een eerder aangehouden verdachte, de 34-jarige Patrick S.

Uitspraak

Op 25 juli 2013 wordt Patrick S. (1977) veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor gekwalificeerde doodslag op Nanda Kerklaan, Farida Zargar en poging tot moord op een Poolse man.

De straf die aan de verdachte wordt opgelegd, is gegrond op de ernst van de feiten, de omstandigheden waaronder de feiten zijn begaan en de persoon en de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. [...] De verdachte heeft door zijn handelen [slachtoffer 1] en [slachtoffer 3] het meest fundamentele recht dat hen toekwam, namelijk het recht op leven, ontnomen. [slachtoffer 2] heeft het delict - weliswaar ternauwernood - overleefd, maar draagt nog elke dag de gevolgen van die gebeurtenis met zich, die vooral zijn sporen heeft nagelaten op de gezondheidstoestand van [slachtoffer 2]. Nog maanden na de gebeurtenis moest hij met een briefje rondlopen met daarop de namen van zijn kinderen, omdat hij die anders niet kon onthouden. Dergelijke feiten schokken niet alleen de slachtoffers dan wel de nabestaanden, maar ook de rechtsorde in het algemeen en dragen bij aan de reeds bestaande gevoelens van onveiligheid in de maatschappij, te meer omdat het zeer gewelddadige berovingen betrof, van - naar het lijkt - volstrekt willekeurige slachtoffers. [...]

Gelet hierop is de rechtbank van oordeel dat slechts een levenslange gevangenisstraf kan leiden tot preventie van soortgelijke delicten door de verdachte in de toekomst, tot adequate vergelding van de door de verdachte begane misdrijven en tot vereffening van de schade die de verdachte door die feiten aan de rechtsorde heeft toegebracht. De rechtbank zal deze straf dan ook aan de verdachte opleggen.


Klik hier voor de volledige uitspraak