weebly reliable statistics
Hector Monsalve Mejia - Moordzaken
Hector Monsalve Mejia

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
HectorMonsalveMejia.jpg
 
Hector Monsalve Mejia
Leeftijd 55 jaar
Datum 23 juni 2012
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar
ECLI ECLI:NL:RBDHA:2013:8817

Op zaterdag 23 juni 2012 wordt omstreeks 02:00 uur na een melding het lichaam van de 55-jarige Hector Monsalve Mejia aangetroffen in een woning aan de Sint Jacobstraat te 's Gravenhage. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Verdachte

In de woning bevindt zich ook een 36-jarige man. Deze man had de melding gedaan en wordt later vrijgelaten. Niet veel later kan de dader, de dan 27-jarige huisgenoot van Hector, worden aangehouden.

Uitspraak

Rechtbank Den Haag, 19 juli 2013

Verdachte heeft het slachtoffer [slachtoffer 1] op zeer gewelddadige wijze van het leven beroofd. Verdachte heeft door zijn handelen het meest fundamentele recht van het slachtoffer, het recht om te leven, aan hem ontnomen. Daarna heeft verdachte niet alleen goederen van het slachtoffer gestolen maar ook de huisgenoot van het slachtoffer bestolen en daarbij geweld niet geschuwd. Uit het strafblad van verdachte blijkt dat hij eerder is veroordeeld voor strafbare feiten, maar nog nooit voor geweldsdelicten.

Omdat de man ook tijdens de zitting niets heeft gezegd over zijn psychische toestand, heeft de rechtbank geen enkel inzicht gekregen in zijn motief of zijn psychische gesteldheid tijdens het plegen van het delict. Daarom kan de rechtbank niet oordelen of de bij hem geconstateerde persoonlijkheidsstoornis en verslaving aan verdovende middelen in verband kan worden gebracht met het delict. Ook is onduidelijk of er een kans op herhaling is. Dat maakt dat de rechtbank TBS niet kan opleggen.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (TWAALF) jaar.