weebly reliable statistics
Heidy Goedhart - Moordzaken
Heidy Goedhart

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
HeidyGoedhart.jpg
 
Heidy Goedhart
Leeftijd 34 jaar
Datum 19 december 2010
Moordplaats Kaatsheuvel
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 18 jaar
ECLI ECLI:NL:RBZWB:2016:3060

Op zaterdagavond 19 december 2010 krijgt de politie een melding over een bewusteloze vrouw in een tuin van een woning aan De Eem te Kaatsheuvel. Politie gaat ter plaatse en treft daar de 34-jarige Heidy Goedhart overleden aan. Agenten proberen Heidy, moeder van twee jonge kinderen, te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.


Verdachten

Haar man, Wim S. wordt aangehouden. Hij had een affaire en wilde met zijn minnares verder.


Uitspraak

Rechtbank Zeeland-West-Brabant, 23 mei 2016

Verdachte heeft [slachtoffer] , zijn toenmalige 34-jarige levenspartner en moeder van hun twee kinderen [naam kind 1] (destijds 2 jaar oud) en [naam kind 2] (destijds 5 maanden oud), met voorbedachten rade om het leven gebracht. Verdachte is hierbij volgens een van tevoren opgezet plan te werk gegaan en heeft de moord voltrokken in de achtertuin van hun huis, een plek waar [slachtoffer] zich veilig en beschermd mocht voelen. Verdachte heeft [slachtoffer] op een gruwelijke wijze om het leven gebracht. Hij heeft haar bij thuiskomst met een steen hard tegen haar hoofd geslagen, waardoor zij een hoofdwond opliep en knock-out ging en vervolgens – terwijl zij weerloos op de grond lag – haar de ademhaling onmogelijk gemaakt en haar met zijn handen gewurgd. Na deze daad is hij de woning weer ingegaan en heeft hij geprobeerd een inbraak in scene te zetten, om daarmee de schijn te wekken dat een ander of anderen de moord had(den) gepleegd. Hij wilde doen geloven dat [slachtoffer] was overlopen door een inbreker en door die persoon om het leven is gebracht. Verdachte heeft gemeend te mogen beslissen dat [slachtoffer] niet meer verder mocht leven. Hij heeft haar het grootste goed, het recht op leven, ontnomen. Hij heeft haar de mogelijkheid ontnomen om te zorgen voor [naam kind 1] en [naam kind 2] , er voor hen te zijn wanneer zij hun moeder nodig hebben en om hen te zien opgroeien. Vice versa, heeft hij [naam kind 1] en [naam kind 2] hun moeder ontnomen. En ook hun vader. [naam kind 1] en [naam kind 2] zullen moeten opgroeien zonder moeder, met de wetenschap dat hun vader hun moeder heeft vermoord en moeten incasseren dat hun vader geen rol meer wenst te spelen in hun leven. Gelet op de stukken in het dossier omtrent de kinderen, zullen de psychische gevolgen voor de kinderen veel impact hebben op de rest van hun levens. Verdachte heeft eveneens voor immens verdriet gezorgd bij de vader van [slachtoffer] , haar zus [zus slachtoffer] en bij haar vrienden, collega’s en kennissen.

Verdachte is tot zijn laffe daad gekomen, omdat hij relationeel verder wilde met, de laatste van zijn vele geheime relaties, [vriendin verdachte] . Hij wilde met haar verder, maar had niet het lef en het fatsoen om de relatie met [slachtoffer] op de gebruikelijke wijze te beëindigen. Verdachte heeft verklaard dat hij [slachtoffer] heeft vermoord, omdat hij alle problemen die een scheiding met zich meebrengt niet aan zou kunnen. Verdachte heeft door aldus te handelen totaal gewetenloos en slechts met het oog op zijn eigen belangen gehandeld. Hij heeft het recht op leven, de belangen en toekomst van [naam kind 1] en [naam kind 2] en al het verdriet dat de nabestaanden moeten ondergaan, ondergeschikt gemaakt aan zijn eigen behoeftes. Ook na de moord heeft verdachte zich respectloos gedragen. Hij heeft geen verantwoording genomen voor zijn daad, onmiddellijk zijn relatie met [vriendin verdachte] voortgezet en de nabestaanden jaren in het ongewisse gelaten over wat er met [slachtoffer] was gebeurd. Daarbij heeft hij in het undercovertraject aangegeven dat hij liever niet had dat er een alibi voor hem werd geregeld, maar het liefst had dat er iemand anders voor de moord zou opdraaien en dat het ook wel erg fijn zou zijn als dit voor de kerst geregeld was. Dit alles leidt naar het oordeel van de rechtbank dat er bij verdachte sprake is van een kilheid en berekenbaarheid die zij zelden ziet. Naast het leed en verdriet bij de nabestaanden en vrienden is er door dit misdrijf ook grote onrust in de samenleving ontstaan. Dit is onder meer tot uiting gekomen in de grote media-aandacht die de zaak heeft gehad en het gegeven dat veel belangstellenden tijdens de verschillende zittingen steeds aanwezig zijn geweest. Het behoeft geen betoog dat dit feit de rechtsorde ernstig heeft geschokt.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 18 jaar.