weebly reliable statistics
Jan Zuidema - Moordzaken
Jan Zuidema

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Jan Zuidema
Leeftijd 34 jaar
Datum 20 juni 2009
Moordplaats Groningen
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar

Even na middernacht op 20 juni 2009 ontstaat er in Café Bina aan de Ripperdalaan te Groningen een vechtpartij. Daarbij wordt de 34-jarige Jan Zuidema ruim 10 maal met een mes gestoken, waardoor hij komt te overlijden.


Verdachten

Er worden vier mannen aangehouden die betrokken waren bij de vechtpartij waarbij Jan Zuidema om het leven kwam. Het zijn onder andere een 53-jarige Groninger en zijn 28-jarige zoon. De 28-jarige Groninger was jaren geleden neergestoken door Jan Zuiderma, waarvoor hij een celstraf van vier jaar had uitgezeten.


Uitspraak

Rechtbank Groningen, 21 december 2009

Verdachte heeft zich, nadat zijn zoon hem in opgewonden toestand had gebeld over een confrontatie die hij had gehad, ter plaatse begeven en vervolgens degene met wie zijn zoon die confrontatie had gehad samen met zijn zoon op zeer brute wijze vermoord. Moord is een schokkend strafbaar feit waarbij een ander het hoogste rechtsgoed, leven, wordt ontnomen. Verdachte heeft hierdoor groot en onherstelbaar leed toegebracht aan familie en vrienden van het slachtoffer. Verder schokken feiten als deze de rechtsorde in ernstige mate. Naar het oordeel van de rechtbank is een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf de enige passende reactie.

De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van VIJFTIEN JAREN.