weebly reliable statistics
Jayden Driedonks - Moordzaken
Jayden Driedonks

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
JaydenDriedonks.jpg
 
Jayden Driedonks
Leeftijd 7 jaar
Datum 16 januari 2012
Moordplaats Terwolde
Moordwijze Vergiftiging
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 16 jaar
ECLI ECLI:NL:RBONE:2013:BZ0546

Op maandag 16 januari 2012 treft de ex-man van de 41-jarige Debby R. een afschuwelijk tafereel in een huisje op recreatiepark De Scherpenhof in Terwolde en belt direct de hulpdiensten. Zij treffen de lichamen van de 10-jarige Joey Driedonks en de 7-jarige Jayden Driedonks aan. Hun moeder Debby is zwaargewond maar nog in leven. Voor de twee jongens kan niets meer gedaan worden. Onderzoek wijst uit dat de jongens met medicijnen zijn vergiftigd.

Verdachte

Debby wordt naar het ziekenhuis gebracht waar artsen haar leven kunnen redden. De politie gaat ervan uit dat zij degene is die haar zoontjes om het leven heeft gebracht.

Uitspraak

Rechtbank Oost-Nederland, 5 februari 2013

De rechtbank acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte opzettelijk en met voorbedachten rade haar zoons van 10 jaar en 7 jaar van het leven heeft beroofd. De verdachte heeft opzettelijk en na kalm beraad en rustig overleg haar beide zoons een hoeveelheid medicijnen, waaronder diazepam en tramadol, toegediend, gegeven of laten innemen, tengevolge waarvan beide jongens zijn overleden.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 16 (zestien) jaren.