weebly reliable statistics
John Lucieer - Moordzaken
John Lucieer

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
JohnLucieer.jpg
 
John Lucieer
Leeftijd 58 jaar
Datum 2 december 2007
Moordplaats Varik
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 16 jaar
ECLI ECLI:NL:GHARN:2009:BK0254

Edelberto R. is op 2 december 2007 na telefonisch contact met John Lucieer naar diens woning in Varik gegaan. Voorafgaand aan zijn treinreis van Rotterdam naar Geldermalsen, waar John hem ophaalde, had Edelberto cocaïne gebruikt en bier gedronken. In de trein had hij wijn gedronken.

In de woonkamer van John hebben seksuele handelingen plaatsgevonden tussen de 34-jarige Edelberto en John. Vervolgens zijn John en Edelberto samen naar boven gegaan, met de bedoeling om de seksuele handelingen op de slaapkamer voort te zetten. Daar krijgen zij ruzie. Edelberto slaat John op zijn hoofd met een wijnfles en gaat naar beneden. Later loopt hij terug naar boven, schopt en slaat John meermalig, trekt de telefoon uit de aansluiting en gaat er vandoor. John overlijdt aan bloedverlies.


Verdachte

Edelberto verklaarde later dat John hem probeerde te bedwelmen en verkrachten. Het Hof verwerpt deze aantijgingen.


Uitspraak

Gerechtshof Arnhem, 29 januari 2010


Verdachte heeft een medemens zwaar mishandeld, tengevolge waarvan deze medemens is overleden. Verdachte is naar de woning van het slachtoffer gegaan naar aanleiding van een afspraak met het slachtoffer om seks te hebben tegen betaling. In de woning is ruzie ontstaan tussen verdachte en het slachtoffer. Daarbij heeft verdachte het slachtoffer meermalen met grof geweld mishandeld. Verdachte is daarna uit de woning vertrokken en heeft het slachtoffer daar gewond en bloedend achtergelaten zonder hulp in te schakelen terwijl hij de telefoonaansluiting van het slachtoffer onklaar had gemaakt en met medeneming van diens mobiele telefoon. Het slachtoffer is een aantal uren na de mishandeling aan zijn verwondingen overleden. Hij moet een gruwelijke dood zijn gestorven.

Verdachte heeft door zijn handelen aan de echtgenoot van het slachtoffer, andere familieleden en vrienden groot en onherstelbaar leed toegebracht. Het bewezenverklaarde en de toedracht van het bewezenverklaarde, dragen een voor de rechtsorde schokkend karakter en dragen bij aan gevoelens van angst en onveiligheid in de samenleving.

Het hof is van oordeel dat dit feit op zichzelf al een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf van lange duur rechtvaardigt.

Al met al acht het hof een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van zestien jaren met aftrek van het voorarrest, passend en geboden.