weebly reliable statistics
Jos van Erp - Moordzaken
Jos van Erp

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Jos van Erp
Leeftijd 48 jaar
Datum 22 juni 2012
Moordplaats Boxtel
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 10 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:RBOBR:2013:BZ3312

Op vrijdagochtend 22 juni 2012 omstreeks 05:30 uur krijgt de politie een telefoontje van een vrouw, dat er iets ergs is voorgekomen in haar woning in de Charpentierstraat te Boxtel. Agenten snellen zich naar de woning, waar zij het lichaam van de 48-jarige Jos van Erp aantreffen. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.


Verdachte

De vrouw die het alarmnummer belde wordt aangetroffen bij buren. Zij is aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang.


Uitspraak

Rechtbank Oost-Brabant, 7 maart 2013

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een van de ernstigste delicten die het Wetboek van Strafrecht kent. Zij heeft van korte afstand haar partner tweemaal door het hoofd geschoten, terwijl deze weerloos op bed lag. Door aldus te handelen, heeft verdachte inbreuk gemaakt op het meest fundamentele recht van het slachtoffer, het recht op leven. Tevens heeft zij de nabestaanden diep en onherstelbaar leed berokkend. Het feit dat verdachte niet in staat is gebleken uitleg te geven aangaande haar motieven of de gebeurtenissen voorafgaande aan en tijdens de fatale schoten, zorgt ervoor dat de nabestaanden met veel vragen blijven zitten omtrent de dood van het slachtoffer. Het door verdachte gepleegde delict is dermate schokkend, dat het ook in de samenleving zorgt voor onrust en een gevoel van onveiligheid.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 jaar en gelast de ter beschikking stelling van verdachte.