weebly reliable statistics
Laurens Fritz - Moordzaken
Laurens Fritz

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
LaurensFritz.jpg
 
Laurens Fritz
Leeftijd 30 jaar
Datum 9 september 2011
Moordplaats Herkenbosch
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 10 jaar
LJN BY7756


Sinds vrijdag 9 september 2011 wordt de 30-jarige Laurens Fritz vermist. Hij is voor het laatst gezien op bungalowpark Reewoude in Herkenbosch. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Op woensdag 16 november 2011 wordt het lichaam van Laurens gevonden nabij de plek waar hij als laatst is gezien.

Verdachte

De politie heeft dinsdag 1 november omstreeks 07.00 uur een 47-jarige man uit Herkenbosch aangehouden op verdenking van moord c.q. doodslag dan wel opzettelijke vrijheidsberoving op/van de sinds 9 september vermiste Laurens Fritz. De politie heeft Laurens Fritz nog niet aangetroffen maar houdt er wel ernstig rekening mee dat Fritz door een misdrijf om het leven is gekomen. Het onderzoek heeft aanwijzingen in die richting opgeleverd.

Uitspraak

Op 4 januari 2013 veroordeelt de rechtbank in Roermond de 47-jarige klusjesman F.J. (Jos) van D. uit Herkenbosch tot tien jaar cel wegens doodslag. Het lichaam van Fritz werd in een maisveld vlak achter zijn huis gevonden, en in de woning van van D. werd veel bloed gevonden.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Hoger beroep

In hoger beroep veroordeelt het gerechtshof in Den Bosch dezelfde dader tot 12 jaar cel wegens doodslag (ECLI: ECLI:NL:GHSHE:2013:3791). Gelet op de ernst van het feit vindt het hof de gevangenisstraf van 10 jaar die de rechtbank Limburg op 4 januari 2013 oplegde te laag.