weebly reliable statistics
Manuel Alcequiez Garcia - Moordzaken
Manuel Alcequiez Garcia

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
ManuelGarcia.jpg
 
Manuel Alcequiez Garcia
Leeftijd 17 jaar
Datum 26 juli 2004
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost (Incompleet)

Op 19 juli 2004 wordt Manuel Alcequiez Garcia neergestoken, Zinloos Geweld. De 17-jarige Manuel werd in de hartstreek geraakt. Hij werd na de steekpartij in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, nadat een jongen uit de buurt en politiemensen eerste hulp hadden verleend. Een week later, op 26 juli 2004, bezwijkt hij aan zijn verwondingen. Vele jongeren uit de buurt zijn geschokt en leggen diezelfde avond nog bloemen neer.

Nadat vrienden van het slachtoffer aan het begin van de avond van het overlijden van de 17-jarige op de hoogte waren gesteld, legden zij op de plek van de steekpartij bloemen neer. Op de reling van de tramhalte naast de plek schreven zij de naam Jesus Manuel Alcequiez en diens geboorte- en sterfdatum. Manuel was net terug van vakantie met zijn moeder en ging de volgende avond na zijn werk met een vriend mee. Die vriend had gedoe met de dader over een gestolen brommer. Wat Manuel hier van wist is niet bekend. Wel is bekend dat Manuel voor zijn vriend sprong en vervolgens werd neergestoken.

Een vrolijke en goede jongen was Manuel. Een jongen die nog een hele toekomst voor zich had, maar die is hem afgenomen. Zijn familie hoopt onder andere door weer aandacht voor de dood van Manuel te vragen, jonge jongens beter gaan nadenken over het gebruik van geweld. Ook zij zetten zich in voor de strijd tegen Zinloos Geweld.Verdachte

Manuel blijkt te zijn neergestoken door een 16-jarige jongen. De dader is gepakt en veroordeeld, hij kreeg jeugd-tbs opgelegd. De uitspraak is echter niet (meer) online te vinden.


Informatie

Wij hebben geen verdere informatie kunnen vinden over deze zaak.

Weet u meer? Mail ons!