weebly reliable statistics
Marigret Fullinck - Moordzaken
Marigret Fullinck

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
MarigretFullinck.jpg
 
Marigret Fullinck
Leeftijd 20 jaar
Datum 20 februari 2012
Moordplaats Schiedam
Moordwijze Verwurging
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 9 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:RBDHA:2013:9145

Sinds 20 februari 2012 heeft niemand meer iets vernomen van de 20-jarige Marigret Fullinck uit Rotterdam. Marigret blijft ruim een maand vermist, tot haar lichaam op donderdag 22 maart 2012 door een filmploeg van TV West wordt gevonden in het water langs het Jaagpad in Rijswijk.

Onderzoek wijst uit dat Marigret door een misdrijf om het leven is gekomen.

Uitspraak

Op 25 juli 2013 veroordeelt de rechtbank in Den Haag de Antilliaanse ex-vriend (22) tot negen jaar cel en TBS wegens doodslag.

Verdachte heeft een buitengewoon ernstig misdrijf gepleegd. Na een ruzie heeft verdachte zijn ex-vriendin,[slachtoffer], door verstikking om het leven gebracht. Deze schokkende gebeurtenis heeft niet alleen bruut ingegrepen in het leven van het slachtoffer, maar ook in dat van haar naaste familie en vrienden. De schriftelijke slachtofferverklaring van de vader van [slachtoffer], waarin hij een proces van woede en diep verdriet beschrijft, geeft daar op indringende wijze blijk van. De nabestaanden zullen het slachtoffer voor altijd moeten missen, terwijl zij ook nog steeds worstelen met de vraag wat er is gebeurd en wat verdachte heeft bezield. [...]

veroordeelt de verdachte tot: een gevangenisstraf voor de duur van 9 (negen) JAREN ; bepaalt dat de tijd, door de veroordeelde vóór de tenuitvoerlegging van deze uitspraak in verzekering en voorlopige hechtenis doorgebracht, bij de tenuitvoerlegging van de hem opgelegde gevangenisstraf geheel in mindering zal worden gebracht, voor zover die tijd niet reeds op een andere straf in mindering is gebracht; [...] gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat de terbeschikkinggestelde van overheidswege zal worden verpleegd.