weebly reliable statistics
Michel Gordijn - Moordzaken
Michel Gordijn

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Michel Gordijn
Leeftijd 41 jaar
Datum 1 oktober 2012
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost (Incompleet)
Misdrijf Onbekend
Straf 4½ jaar
ECLI Onbekend

Op woensdag 3 oktober 2012 wordt het lichaam van de 41-jarige Haagse Michel Gordijn aangetroffen in natuurgebied De Maaij in Bergeijk. Meteen is duidelijk dat Michel geen natuurlijke dood is gestorven.


Verdachten

Er worden twee verdachten aangehouden. Het zijn kennissen van Michel. Zij zitten beiden nog steeds vast.

De politie heeft vastgesteld dat Michel in zijn eigen woning te 's Gravenhage om het leven is gebracht, en dat zijn lichaam gedumpt is in Bergeijk.

De beide daders claimen dat Gordijn per ongeluk is doodgeschoten door Christiaan L. Ze hadden een pistool bij een vriend opgehaald en er voor de grap mee gespeeld.

Uitspraak

Op 28 juni 2013 worden de beide mannen, Christiaan L. en Jeroen S, veroordeeld tot respectievelijk 4.5 jaar en 18 maanden cel voor het doden van Michel Gordijn. De rechtbank was het met het OM eens dat er te weinig bewijs was voor moord of doodslag.

Door de schuld van verdachte, bestaande uit het roekeloos omgaan met een vuurwapen, heeft een 41-jarige man het leven verloren. De rechtbank rekent het verdachte zwaar aan dat hij - met zijn mededader - een wapen met munitie in huis heeft gehaald en vervolgens met het geladen wapen is omgegaan als ware het speelgoed, terwijl verdachte en zijn mededader geen verstand hadden van wapens, terwijl het een feit van algemene bekendheid is dat vuurwapens zeer gevaarlijk zijn.

Veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 4 jaar en 6 maanden.