weebly reliable statistics
Mohamed Dil Mohamed - Moordzaken
Mohamed Dil Mohamed

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Mohamed Dil Mohamed
Leeftijd 56 jaar
Datum 12 juli 2012
Moordplaats Breda
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 10 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2014:5104

Op woensdagavond 11 juli 2012 wordt in zijn woning aan de de Cornelis Joosstraat te Breda de 56-jarige Mohamed Dil Mohamed neergestoken. Hulpdiensten treffen Mohamed en een andere man zwaargewond in de woning. Zij brengen hen naar het ziekenhuis waar Mohamed die nacht aan zijn verwondingen komt te overlijden.


Verdachte

De andere gewonde, een dan 39-jarige man, wordt uiteindelijk aangehouden. Hij blijft volhouden dat niet hij, maar twee gewapende mannen hem en Mohamed hebben neergestoken. Op het moordwapen wordt echter alleen DNA gevonden van de 39-jarige.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 3 december 2014

Verdachte heeft op 11 juli 2012 [slachtoffer 1] meermalen met een mes gestoken, ten gevolge waarvan [slachtoffer 1] op 12 juli 2012 in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. Verdachte heeft daarmee een onomkeerbaar verlies teweeg gebracht en groot leed toegebracht aan onder meer de nabestaanden van het slachtoffer, die zich geconfronteerd zien met de gewelddadige dood van een dierbare.

Ten aanzien van de persoon van verdachte heeft het hof allereerst gelet op de inhoud van het hem betreffend uittreksel uit de Justitiële Documentatie d.d. 25 augustus 2014, waaruit blijkt dat verdachte eerder met justitie en politie in aanraking is geweest. Voorts heeft het hof acht geslagen op de omstandigheid dat verdachte zijn medewerking aan gedragskundig onderzoek heeft geweigerd. Aldus kan geen inschatting worden gemaakt van het risico op herhaling en kunnen ook geen aanknopingspunten worden gevonden voor begeleiding of behandeling om herhaling te voorkomen.

Alles overwegende acht het hof - met de advocaat-generaal - oplegging van een gevangenisstraf voor de duur van 10 jaren passend en geboden.