weebly reliable statistics
Peter Smit - Moordzaken
Peter Smit

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
PeterSmit.jpg
 
Peter 'Hurricane' Smit
Leeftijd 43 jaar
Datum 15 augustus 2005
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 14 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSGR:2007:BA7620

Op maandag 15 augustus 2005 wordt op de Meidoornsingel te Rotterdam de 43-jarige Peter Smit neergeschoten. Peter kwam op voor een vriend, nadat zijn horloge enkele dagen eerder was gestolen. Peter valt op de grond, en daarna wordt er nog enkele malen op hem geschoten. Hij overlijdt ter plaatse.

Diverse kinderen zijn getuige van de laffe moord.


Peter 'Hurricane' Smit

Peter was voormalig wereldkampioen kickboksen. Hij heeft de volgende titels behaald:

  • Wereldkampioen Kickboksen WKA lightheavyweight 1990
  • Wereldkampioen Muay Thai IMF 1990
  • Europees kampioen Kickboksen WKA lightheavyweight 1990
  • Europees kampioen Kyokushin Karate lightheavyweight 1987
  • Nederlands kampioen Kyokushin Karate lightheavyweight 1985
  • Nederlands kampioen Kyokushin Karate lightheavyweight 1986
  • Ocean pacific kampioen Kyokushin Karate 1985


Verdachte

Al vrij snel kunnen drie verdachten worden aangehouden. Het betreft twee mannen van 22 en 23 jaar, en een vrouw van 23.Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 20 juni 2007

De verdachte heeft zich op klaarlichte dag in het openbaar schuldig gemaakt aan een koelbloedige moord. De verdachte heeft op laffe, niets ontziende wijze het ongewapende slachtoffer om het leven gebracht. Hij heeft hem in de rug geschoten en nog een serie kogels op hem afgevuurd toen het slachtoffer op de grond lag. De verdachte heeft onherstelbaar leed bij de nabestaanden teweeggebracht, alsmede deels jeugdige anderen die de gebeurtenissen hebben gezien of daarvan gehoord, schrik toegebracht en bij hen gevoelens van grote onveiligheid veroorzaakt. Op een dergelijk feit kan niet anders worden gereageerd dan met een langdurige gevangenisstraf.

Dat het slachtoffer de verdachte kwaad had gedaan, is niet aannemelijk. Over het motief om deze moord te plegen heeft de verdachte geen opening van zaken gegeven, hetgeen het leed van de nagelaten betrekkingen nog vergroot, naar de ervaring leert.Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 14 jaren.