weebly reliable statistics
Radj Anand - Moordzaken
Radj Anand

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
RadjAnand.jpg
 
Radj Anand
Leeftijd 37 jaar
Datum 9 oktober 2010
Moordplaats Kaatsheuvel
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 18 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2013:5941

Op zaterdagochtend 9 oktober 2010 vinden voorbijgangers omstreeks 09:00 uur het lichaam van de 37-jarige taxichauffeur Radj Anand op de doodlopende Duinlaan te Kaatsheuvel. Hij is doodgeschoten. Zijn verlaten taxi staat enkele meters verder van waar het lichaam is aangetroffen.


Verdachte

Begin 2011 kunnen drie mannen in Polen worden aangehouden. Één van hen wordt later vrijgelaten. De andere twee worden berecht.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 6 december 2013

De verdachte heeft samen met zijn mededader een taxichauffeur tijdens diens werk met zeven pistoolschoten op een barbaarse wijze genadeloos om het leven gebracht. De verdachte heeft zes van de zeven schoten gelost. Daarnaast heeft hij het slachtoffer geschopt. Uit de verklaringen van de mededader en het sectieverslag blijkt dat het slachtoffer na ten minste enkele schoten nog in leven was. De mededader heeft beschreven dat het slachtoffer heeft gehuild en gesmeekt en dat hij een gorgelend geluid maakte alsof hij stikte. Het bebloede lichaam van het slachtoffer werd de volgende ochtend door een voorbijganger in een greppel aangetroffen. Door te handelen als bewezen verklaard, heeft de verdachte uit financieel gewin - uiteindelijk niet meer dan ongeveer honderd euro - het slachtoffer op brute wijze van het leven beroofd. De verdachte heeft daarmee de rechtsorde ernstig geschokt en de nabestaanden groot en onherstelbaar leed toegebracht. Dit laatste blijkt op indringende wijze uit de in eerste aanleg en in hoger beroep voorgelezen schriftelijke slachtofferverklaringen. Het bewezen verklaarde heeft daarnaast de directe collega’s van het slachtoffer opgeschrikt en in de taxibranche gevoelens van verontrusting en onveiligheid teweeggebracht. Dit alles rekent het hof de verdachte zwaar aan.Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 (achttien) jaren.