weebly reliable statistics
Remon Neervoort - Moordzaken
Remon Neervoort

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
RemonNeervoort.jpg
Remon Neervoort
Leeftijd 35 jaar
Datum 12 oktober 2012
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 10 jaar
ECLI ECLI:NL:RBROT:2014:3112

Op 27 februari 2013 wordt op het strand van het Oostvoornse Meer het stoffelijk overschot gevonden van een man, verpakt in een vuilniszak. Onderzoek wijst uit dat het gaat om de 35-jarige Remon Neervoort die al sinds 12 oktober 2012 vermist was.

Verdachte

De ex-vriendin van Remon, Samira (19) wordt aangehouden. Niet veel later wordt ook een man aangehouden, de dan 27-jarige Jasar B.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 17 april 2014

De verdachte heeft zich samen met de medeverdachte, haar nieuwe vriend, schuldig gemaakt aan doodslag van het slachtoffer, met wie zij eerder een relatie had. Omdat het slachtoffer haar veelvuldig bleef lastig vallen en bedreigen heeft zij met hem afgesproken bij het Ruigeplaatbos te Hoogvliet, naar zij zegt om met hem te praten. Voordat de verdachte daar naar toe ging heeft zij de medeverdachte een honkbalknuppel gegeven. En zelf heeft zij een mes in haar tas meegenomen naar de afspraak. De medeverdachte is de verdachte en het slachtoffer tijdens hun wandeling in het Ruigeplaatbos gevolgd. Hij is op enig moment op het slachtoffer afgelopen en heeft het slachtoffer met de honkbalknuppel meerdere slagen tegen het hoofd en het gezicht gegeven, ook nog toen het slachtoffer al weerloos op de grond lag. De verdachte heeft tijdens het gebeuren het slachtoffer met een mes gestoken en zij heeft het slachtoffer verhinderd weg te lopen toen de medeverdachte met de knuppel op het slachtoffer af liep. Het slachtoffer is aan de door het slaan met de knuppel opgelopen verwondingen aan het hoofd en het gezicht overleden. Vastgesteld moet worden dat het slachtoffer op een gruwelijke wijze om het leven is gebracht. De verdachte heeft vervolgens samen met haar moeder en de medeverdachte het stoffelijk overschot verpakt in plastic in een auto geladen om dit nabij het Oostvoornse Meer te begraven. Ruim vier maanden later is het ontzielde lichaam van het slachtoffer bij toeval door een passant aangetroffen. De verdachte heeft met het plegen van deze doodslag één van de zwaarste misdrijven die de Nederlandse strafwet kent begaan. Dit feit is onherroepelijk en op geen enkele wijze meer ongedaan te maken. Het slachtoffer is door de verdachte het meest fundamentele recht, namelijk het recht op het leven, ontnomen. Verdachtes turbulente voorgeschiedenis met het slachtoffer kan op geen enkele wijze de handelwijze van de verdachte en de medeverdachte rechtvaardigen. Ook de nabestaanden is groot en onherstelbaar onrecht aangedaan. De schriftelijke slachtofferverklaringen getuigen hiervan. Ook alle anderen met wie het slachtoffer een band had, zullen de diepe sporen van dit onverwachte en veel te vroege verlies voor altijd met zich mee moeten dragen. Dergelijke feiten leiden begrijpelijkerwijs tot grote verontwaardiging en onrust in de maatschappij.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 jaar.


De mededader krijgt voor zijn rol in het geheel ook 10 jaar cel.