weebly reliable statistics
Ria Wagelmans - Moordzaken
Ria Wagelmans

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Vrouw.png
Ria Wagelmans
Leeftijd 64 jaar
Datum 2 mei 2012
Moordplaats Gennep
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf TBS
ECLI ECLI:NL:RBROE:2012:BY2833

Op woensdagavond 2 mei 2012 wordt er in een flat aan de Weverstraat te Gennep het lichaam gevonden van de 64-jarige Ria Wagelmans. Zij is doodgestoken.


Verdachte

De volgende dag kan de dan 24-jarige Django Witte uit Cuijk worden aangehouden. Hij is een oud-bewoner zijn van de flat waarin Ria is doodgestoken.

Uitspraak

Rechtbank Roermond, 12 november 2012

Uit de bewijsmiddelen volgt dat verdachte het idee heeft opgevat dat hij zijn oude buurvrouw mevrouw [slachtoffer] moest doden en vervolgens van huis is weggegaan met een tas waarin hij een mes had gedaan. Verdachte fietst van Cuijck naar Gennep, belt vervolgens aan bij een medeflatbewoner van het slachtoffer en krijgt vervolgens op die wijze toegang tot het flatgebouw. Eenmaal binnen loopt hij rechtstreeks naar de woning van het slachtoffer, trapt de deur in, gooit het slachtoffer op de grond en, nadat het doorsnijden van de keel niet lukte, steekt hij de vrouw neer omdat hij naar eigen zeggen zeker wilde zijn dat ze dood zou zijn.

De rechtbank acht verdachte, die lijdt aan een paranoïnde schizofrenie, volledig ontoerekeningsvatbaar voor de bewezenverklaarde moord op zijn voormalige buurvrouw. TBS met dwangverpleging gelet op het hoge recidivegevaar met name voor mensen in de directe omgeving van verdachte, zoals bijvoorbeeld medepatiënten en verplegend personeel.


De rechtbank ontslaat verdachte van alle rechtsvervolging.

De rechtbank gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat de ter beschikking gestelde van overheidswege zal worden verpleegd;