weebly reliable statistics
Ron Makadoero - Moordzaken
Ron Makadoero

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
RonMakadoero.jpg
 
Ron Makadoero
Leeftijd 57 jaar
Datum 8 juni 2009
Moordplaats Rijswijk
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar

Op maandagochtend 8 juni 2009 is de 57-jarige Rijswijkse muzikant Ron Makadoero op weg naar zijn werk bij het ministerie van Justitie. Op de hoek van de Huis te Landelaan en de Sir Winston Churchilllaan schiet een man in een knalgele jas de Indonesiër te midden van tientallen voorbijgangers van dichtbij met één pistoolschot door het hoofd en vluchtte weg in een Mercedes, die stond geparkeerd bij het nabijgelegen IMC college. Ron Makadoero wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij komt te overlijden.


Verdachte

De politie kan die avond de 51-jarige Heiko D. uit Maarssen aangehouden op verdenking van de aanslag op Ron.

De uitspraak in het proces tegen de moordenaar van Ron Makadoero zou vrijdag 4 december bekend worden, maar de rechtbank heeft het vonnis uitgesteld. Eerst wilt zij een onderzoek naar het medicijngebruik van de verdachte afwachten.


Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 26 februari 2010

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan moord op Ron, die hij zag als de man die zijn ex-vriendin van hem had afgenomen. Verdachte heeft daartoe een plan ontworpen dat hij op 8 juni 2009 ook heeft uitgevoerd. Hij heeft het slachtoffer op straat op staan wachten en welbewust van achteren met een pistool in het hoofd geschoten. Door de moord op een druk moment op straat te plegen, hebben vele voorbijgangers getuige moeten zijn van deze ijzingwekkende daad.Links

Online Condoleance Register van Ron Makadoero