weebly reliable statistics
Serpil Idikurt - Moordzaken
Serpil Idikurt

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Vrouw.png
Serpil Idikurt
Leeftijd 30 jaar
Datum 10 maart 2012
Moordplaats Arnhem
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 10 jaar
ECLI ECLI:NL:GHARL:2015:2905

Op zaterdagochtend 10 maart 2012 wordt de 30-jarige Serpil Idikurt doodgestoken in haar woning te Arnhem. Op het moment van de steekpartij waren haar twee jonge kinderen in de woning aanwezig. Zij bleven ongedeerd.

Verdachte

De 36-jarige ex-man Samil Kaya van Serpil wordt binnen korte tijd na de steekpartij nabij de woning aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang.

Uitspraak

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 22 april 2015

Het hof heeft bij de straftoemeting in het bijzonder in aanmerking genomen -en vindt daarin de redenen die tot de keuze van een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf van de hierna aan te geven duur leiden- dat verdachte zijn ex-vrouw in de bloei van haar leven op zeer gewelddadige wijze om het leven heeft gebracht. Hij heeft hierdoor niet alleen het meest waardevolle van het slachtoffer, namelijk haar leven, afgenomen maar tevens haar twee jonge kinderen op een afschuwelijke wijze hun moeder afgenomen. Ook haar familie en vrienden zullen de rest van hun leven moeten leven met het gemis. Naast de ernstige gevolgen voor de direct betrokkenen is bovendien de maatschappij ernstig geschokt door dit gewelddadige feit. Een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van na te melden duur is naar het oordeel van het hof dan ook passend en geboden.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 10 (tien) jaren.