weebly reliable statistics
Sylvia Roos - Moordzaken
Sylvia Roos

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
SylviaRoos.jpg
 
Sylvia Roos
Leeftijd 35 jaar
Datum 20 juni 2005
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSGR:2007:BB6224

Op maandag 20 juni 2005 raakt de 35-jarige Sylvia Roos buiten westen na een paar glazen alcohol. Sylvia gebruikte ook medicatie, en de combinatie is -waarschijnlijk- verkeerd gevallen. Als haar partner Henk van den M. ziet dat Sylvia buiten westen is, drukt hij zijn hand in haar anus en trekt daar stukken weefsel uit. Daarna doet hij hetzelfde bij haar vagina.

Sylvia overlijdt aan de ernstige bloedingen die ontstaan door Henk's toegebrachte verwondingen.Verdachten

Henk was de vaste partner van Sylvia. Samen hebben zij een kind. Sylvia had al twee kinderen uit een eerdere relatie. In de ECLI is een uitgebreide verklaring van Henk te vinden. In verband met de schokkende inhoud van deze verklaring(en), hebben wij deze van Sylvia's pagina verwijderd.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 23 oktober 2007

De verdachte heeft zijn weerloze partner [slachtoffer] op buitengewoon gewelddadige en vernederende wijze van het leven beroofd. Hij doodde haar in hun gezamenlijke woning, bij uitstek de plek waar zij zich veilig mocht wanen. Terwijl [slachtoffer] – blijkens eerder in dit arrest aangehaalde rapportages – leefde, heeft hij haar lichaam via de anus en de vagina gepenetreerd en weefsel uit haar onderlichaam gehaald. Hij heeft hierdoor haar lichaam op uiterst gruwelijke wijze verminkt.

Het handelen van verdachte getuigt van een volkomen gebrek aan respect voor de waarde van het menselijk leven en het lichaam van zijn partner. De verdachte heeft een jonge vrouw het leven ontnomen. Zij was in de bloei van haar leven en moeder van drie kinderen waarvan de jongste, een peuter nog, tevens een kind van de verdachte is. Ook heeft de verdachte – zoals ter terechtzitting in hoger beroep is gebleken - bij de nabestaanden onpeilbaar leed teweeggebracht.

Ook de samenleving is door bovenstaande feiten zeer ernstig geschokt, met name door de brute wijze waarop de verdachte zijn partner om het leven heeft gebracht.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaren.