weebly reliable statistics
Tim van Dijk - Moordzaken
Tim van Dijk

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
TimvanDijk.jpg
 
Tim van Dijk
Leeftijd 26 jaar
Datum 18 februari 2012
Moordplaats IJsselstein
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Straf 10 jaar

Op zaterdagavond 18 februari 2012 krijgt de politie rond 19:45 uur de melding dat er een vechtpartij aan de gang is in een vrandgang tussen woningen aan de Maria van Henegouwenstraat te IJsselstein. Als de politie daar aankomt vinden zij de neergestoken 26-jarige Tim van Dijk. Tim is zwaargewond en wordt naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht waar hij nog dezelfde avond aan zijn verwondingen overlijdt.


Verdachte

Er worden twee mannen uit Ijsselstein aangehouden. Het zijn twee mannen van 20 en 22 jaar. (Cornelis "Ronnie" L, en Koen van D.)

Motief

Eerder die avond had het latere slachtoffer met zijn broer Koen van D. mishandeld en Ronnie L. geslagen en beroofd van zijn mobiele telefoon en geld. Later bedacht Ronnie dat hij zijn mobiele telefoon terug wilde hebben, haalde thuis en mes en ging terug. Toen Ronnie werd achtervolgd door Tim van Dijk en drie van zijn vrienden vluchtte hij een steeg in, waar de steekpartij heeft plaatsgevonden.

In dit geval kan van een beroep op noodweer geen sprake zijn, omdat de veroordeelde de daad ontkent.

Uitspraak

Op 21 december 2012 veroordeelt de in Utrecht een 23-jarige man uit IJsselstein tot 10 jaar wegens moord en een tweede man tot een celstraf van drie weken wegens mishandeling van twee personen (LJN: BY7099, BY7113).

Klik hier en hier voor de uitspraken.

De advocaat van verdachte heeft gezegd in hoger beroep te gaan tegen de veroordeling.