weebly reliable statistics
Bernadett Szabo - Moordzaken
Bernadett Szabo

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
BernadettSzabo.jpg
 
Bernadett Szabo
Leeftijd 19 jaar
Datum 20 februari 2009
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Steekwapen
Status Onopgelost


Op vrijdag 20 februari, rond 01.00 uur, wordt de 19-jarige prostituee Bernadett Szabo dood aangetroffen achter haar raam aan de Oudezijds Achterburgwal te Amsterdam. Het 19-jarige Hongaarse vrouw bleek met veel messteken om het leven te zijn gebracht. Het precieze tijdstip waarop dat gebeurd is, is niet bekend.

Bernadett ging door het leven onder de namen Betty en Pinguïn.

Betty was populair. Misschien wel mede door de enorme tatoeage die ze op haar lichaam had laten zetten. En ook kreeg iedereen die voorbijkwam een vriendelijk woordje en een lieve lach toegeworpen. Pas 19 jaar oud was Betty toen zij dood werd gevonden, maar ze had in haar korte leven meer meegemaakt dan de meesten van haar Nederlandse leeftijdsgenoten zich zelfs maar kunnen voorstellen. Ze werkte achter het middelste raam op de Oudezijds Achterburgwal 38.


Stille tocht

De dood van Betty maakt diepe indruk in de Amsterdamse hoerenbuurt. Vrijdag 27 februari wordt op initiatief van belangenvereniging voor prostituees De Rode Draad een stille tocht georganiseerd die eindigt op het Oudekerksplein bij het standbeeld Belle, dat een eerbetoon is aan alle prostituees in de wereld. Hier worden bloemen neergelegd.


Vragen politie

  • Wie heeft de 19-jarige Hongaarse Bernadett Szabo nog gesproken en/of gezien op donderdag 19 februari, tussen 18.00-01.00 uur?
  • Wie heeft informatie over de vraag hoe zelfstandig Betty nou eigenlijk werkte of is eventueel zelfs klant van Betty geweest?
  • Wie herkent zichzelf in de specifieke getuige of weet wie deze man is?
  • Wie heeft die donderdagavond iets gezien dat misschien met Betty's dood te maken heeft? De dader kan bijvoorbeeld bloed op zijn kleren of handen hebben gehad, of zich opvallend hebben gedragen in de buurt van de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam.
  • Wie heeft in het algemeen informatie over deze zaak en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 15.000,= (zegge: vijftienduizend) euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.


Politie Noord-Holland Noord: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis)