weebly reliable statistics
Teun Deen - Moordzaken.com
Teun Deen

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
TeunDeen.jpg
 
Teun Deen
Leeftijd 54 jaar
Datum 9 december 2005
Moordplaats Raamsdonksveer
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 19½ jaar

Op vrijdag 9 december 2005 komt bij directeur Teun Deen een 35-jarige onderaannemer op bezoek. De onderaannemer was van mening dat hij nog geld tegoed had van het bedrijf van Teun, voor gemaakte overuren. Teun Deen roept één van zijn medewerkers, en met zijn drieën gaan ze in overleg in Teun's kantoor. De onderaannemer is boos, en roept enkele malen dat hij het "wel anders oplost" als Teun niet wil betalen. Aan het einde van het gesprek staan de drie mannen op, pakt de onderaannemer een pistool uit zijn broek, en schiet Teun Deen in zijn maag. De medewerker gaat er vandoor, maar hoort in totaal nog vier schoten. Teun overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen.


Verdachte

Omdat een medewerker getuige was van de schietpartij, weet de politie al snel wie de dader is. Hij is echter gevlucht. De man kan een paar dagen later in 's Gravenhage worden aangehouden.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 21 maart 2008

Verdachte heeft op 9 december 2005 bij een bedrijf opzettelijk en met voorbedachten rade Teun Deen, in verband met een zakelijk geschil op brute wijze van zijn leven beroofd. Een dergelijke daad brengt gevoelens van afgrijzen, angst en onveiligheid teweeg in de samenleving. Door dit gewelddadig en nietsontziende optreden is aan de echtgenote, kinderen en overige familieleden van het slachtoffer een immens en onherstelbaar leed aangedaan. Tevens is aan de collega’s van het slachtoffer veel leed aangedaan, in het bijzonder de collega die getuige was van het schietincident. Dat dit een traumatische ervaring oplevert, staat naar het oordeel van het hof buiten discussie. Verdachte heeft bovendien op geen enkele wijze blijk gegeven van mededogen in de richting van het slachtoffer en de nabestaanden.

Gelet hierop ziet het hof, zeker tegen de achtergrond van het feit en gelet op de algemene veiligheid van personen, geen andere mogelijkheid dan de oplegging van een gevangenisstraf van lange duur. Het hof houdt daarbij rekening met de eerdere veroordelingen van verdachte voor het plegen van strafbare feiten, waaronder een geweldsdelict alsmede bedreigingen.



Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 20 (twintig) jaren.

De hoge raad haalt later 6 maanden van de straf af.